OO Ptuj, 30. 12. 2018

EKSKURZIJA NA ŠKOTSKO

Letalski polet Benetke–Edinburg–Benetke z družbo Easyjet, vključen 1 kos ročne prtljage (dimenzij 56 x 45 x 25cm), vse letališke pristojbine, 4 x nočitev z zajtrki v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC,  2 večerji, povratni transfer do letališča Benetke, prevoz s turističnim avtobusom po Škotski, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: za posestvo palače Scone, za grad v Edinburghu, za destilarno viskija (skupaj cca 40 EUR).
CENA:
- 689 EUR pri najmanj 45 potnikih 
- 759 EUR pri najmanj 35 potnikih
-7% GOTOVINSKI POPUST za plačilo v celoti do 15.1.2019 (za plačilo v gotovini ali nakazilo na TRR)!

 MOŽNA DOPLAČILA:  
- za 1/1 sobo = 140 EUR,
- za večji kos prtljage na letalu (na željo in po trenutne ceniku letalskega prevoznika).
Pridržujemo si pravico do manjše prerazporeditve ogledov po dnevih!

Prijave pri sindikalnem zaupniku do 4. januarja 2019.
 

ODHOD: 1. maj 2019 | 5 dni | letalo
1. dan: Odhod iz Maribora ob 05.00 uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slovenski Bistrici, Celju Ljubljani in prevoz na letališče v Benetkah. Polet letala nizkocenovne družbe Easy Jet ob 12.50. Pristanek na letališču v Edinburgu ob 14.40. Vožnja proti severu in v bližini Pertha obisk posestva palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Nato prihod v granitno mesto ABERDEEN. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.   
2. dan: Zajtrk. Vožnja ob reki Dee po slikoviti pokrajini mimo krajev Ballater in Braemar. Opoldanski prihod v PITLOCHRY in obisk DESTILARNE VISKIJA. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Prihod v INVERNESS. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.
3. dan: Zajtrk in vožnja do jezera LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Postanek ob jezeru in vožnja mimo razvalin gradu Urquhart,  od koder že vrsto let opazujejo Nessie. Naslednji postanek bo v mestu FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis. Sledi potovanje preko slikovite pokrajine mimo jezera Loch Lomond. Proti večeru prihod v bližino največjega škotskega mesta Glasgow. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju.
4. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled glavnih znamenitosti GLASGOWA: katedrala, mestna hiša, Jurijev trg, muzejska četrt in univerza. Sledi vožnja v EDINBURG in ogled enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, katedrala, po želji peš na hrib Calton s škotskim nacionalnim spomenikom ... Vrnitev v hotel.
5. dan: Po zajtrku še nekaj prostega časa v centru Edinburga za samostojne oglede, nakupe… nato transfer na letališče. Polet letala ob 15.10 in pristanek v Benetkah ob 18.55. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Maribora.